Bakgrund utbildningar

TaudienTraining bildas

Under hösten 2013 startades TaudienTraining upp inne på Olympiahallen i Helsingborg. Marlene har länge gått i starta eget tankar och när lokalen dök upp så blev det verklighet. Redan under våren körde Marlene utomhusträning under namnet TaudienTraining.

Tanken till TaudienTraining startades när Marlene insåg hur många som inte tog sig tid att träna varav Marlene därför vill erbjuda effektiv träning med både styrka och kondition kombinerat i samma pass.

Under Hösten 2014 hålls träningen i stora delar utomhus, men även i samarbete med IS Göta i deras klubblokal.

Utbildningar

Instruktörsutbildningar i:

  • Spinning – Actic
  • Boxning – Actic
  • Body Combat – Les Mills
  • Grit – Les Mills
  • Body Pump – Les Mills
  • Functional Toning – Actic
  • Core – Actic
  • vattenpass – Actic

Omdöme från Grit utbildningen: Du har en grym energi som smittar av sig, det blir en härlig stämning i klassen! icon smile Bakgrund utbildningar Du har en tydlig, bra pedagogisk coaching. Den är väl strukturerad med setup, connect, DRIVE och reset. Det är nyckeln till ett lyckat GRITpass som är en form av högintensiv intervallträning. Du har genomgående bra teknik och är en bra förebild för dina deltagare tekniskt då du visar säkra och effektiva tekniker. Du är säker i koreografin och instruerar den väl åt dina deltagare så att de enkelt kan följa dig. Du har en bra tydlig coaching/instruktioner och du använder dig av floor coaching för att förbättra dina deltagares tekniker samt peppa/motivera dem att köra hårdare. Bra! Du har bra rörelse i rummet och coachar många deltagare personligen under klassen, det hjälper dina deltagare att få ut mer av sitt GRITpass än om instruktören bara hade stått framför gruppen. Du är atletiskt och stark vilket inspirerar dina deltagare att träna hårt för att nå din nivå. Du är 100% i kärnan med programmet! – Simon Mäntylä – utbildare Grit

Gymutbildning steg 1 och 2 – Actic

Personlig tränar utbildning – DS Trademark

Kostrådgivarutbildning – DS Trademark

 

Uppdrag inom TaudienTraining

Nybörjarkurs för utvecklingsnämnden inom Helsingborgs kommun

Tjejträning för Skåneidrotten

Funktionell styrka och löpning för löparklubben HLK – 92

Morgonträning i funktionell styrka för arbetsförmedlingen

Motivations workshop på Rönnowska skolan

Skriver för tidningen Spring

Har i varje nummer i den svenska löpartidningen Spring sina egna sidor om funktionell träning

Kör träningsresor

Hösten 2013 körde Marlene sin första egna träningsresa, vilket hon gjorde genom att starta upp Goshape Travel tillsammans med två killar. Resan gick till Nessebar i Bulgarien och blev en succé. Kommande säsong kommer Marlene köra resor genom TaudienTraining i samarbete med Detur och 20 sept 2014 går en resa till Kemer i Turkiet. Under 2015 kommer Taudientraining att ansvara för träningsresorna för Detur och det blir hela åtta resor! För dem som inte kan vara borta så länge arrangeras även weekendresor till Torekov i samarbete med Torekov hotell.

Jobbar för Actic

Innan Marlene startade eget, så började hon sin karriär inom gruppträning hos Actic. Där började hon arbeta i receptionen, gick sedan 2009 utbildning för att bli gyminstruktör där hon även läst till steg 2. För Actic gick hon även deras Lifestyleutbildning som är ett helhetskoncept inom träning, kost och hälsa. 2009 ville hon bli gruppträningsinstruktör i Boxning och Combat och därigenom en utbildning för det. Därefter utbildade hon sig och lärde sig hålla pass i de flesta gruppträningsområdena som funktionell träning, skivstång i grupp, core, spinning och vattengympa. På Actic tiden höll Marlene i snitt 10 pass i veckan inom olika områden. 2011 fick Marlene även tjänst som företagsansvarig på Actic och ansvarade för företagsfriskvården i Helsingborg, Malmö och Kristianstad. Tjänsten innebar att erbjuda företag avtal, föreläsa, ge inspiration inom träning, få fler aktiva, planera och genomföra företagsevent mm.

Flyttar till Helsingborg och studerar

Hösten 2008 flyttade Marlene till Helsingborg för att studera Service Management genom Lunds Universitet. Marlene tar examen 2001. Direkt efter examen får Marlene en tjänst som gymnasielärare inom turism, service, marknadsföring och underviar idag även i entreprenörskap.

Marlene som bussguide

2004 började Marlene som bussguide åt Ölvemarks Holiday, vilket hon gjorde mer eller mindre nio år framöver. Första resan gick till Spanien för att sedan över 100 resor senare ha guidat större delarna av Europa.

Marlene under gymnasiet

Under gymnasiet läste Marlene samhälsprogrammet med idrottsinriktning i Eskilstuna. På den tiden var det en basketkarriär som gällde. Marlene arbetade också extra för Sörmlandsidrotten genom att föreläsa om ledarskap och jobba med sammanhållningen i olika idrottslag. Vid sidan av studierna coachade hon också ungdomslag i basket och blev utsett till årets coach i klubben.

Innan gymnasiet

Var Marlene aktiv som elitgymnast från tidig ålder framtill hon var 11 år, då en skada satte stop. Efter gymnastiken började Marlene med friidrott med huvudsakligen löpning och basket. När hon sedan var tvungen att välja så satsade hon på basketen. Året Marlene började träna med damlaget så gick de upp i Allsvenskan.

 

TAUDIEN TRAINING | 073 – 641 66 06 | MARLENE@TAUDIENTRANING.SE